Spletni piškotki. Spletna stran uporablja nevsiljive piškotke, ki na vaš računalnik shranijo nekatere podatke. Piškotki so potrebni, da spletna stran deluje, kot je predvideno. Z uporabo spletne strani PlayRoom.si sprejemate določila o uporabi piškotkov na tej spletni strani. Več...

Simaudio MOON 250i

Objavil Ales 30/07/2019 0 Komentarji

Poleg izrazitega razmerja med ceno in kakovostjo izdelkov proizvajalca Simaudio je MOON 250i brez dvoma integrirani stereo ojačevalnik pri katerem začutite, da je na njem vse postavljeno na popolnem mestu.

Poleg že pregovorno poznanega izrazitega razmerja med ceno in kakovostjo izdelkov proizvajalca Simaudio je MOON 250i brez dvoma integrirani stereo ojačevalnik pri katerem začutite, da je na njem vse postavljeno na popolnem mestu. Prvi pogled na samo komponento pritegne eleganten logotip proizvajalca MOON, ki svoj izgled deli skupaj z devetimi elegantnimi gumbi s katerimi se v celoti upravlja s samo napravo (daljinski upravljalnik priložen). S kombinacijo elegantnega izgleda, zgrajen po zahtevnih standardih Simaudio MOON brezhibne kakovosti, nudi MOON 250i izjemno zmogljivost in glasbeno izvedbo, ki v ničemer ne odstopa od MOON-ovih ojačevalnikov višjih cenovnih razredov. Ojačevalnik se ponaša z izjemno tokovno stabilnim ojačevalnim sklopom in pri obremenitvi 8 Ω nudi maksimalno moč 50W medtem, ko se pri štiri ohmski obremenitvi njegova izhodna moč poveča na 100W na kanal. Pri tem ne gre zanemariti podatka, da naprava do moči 5W deluje v razredu A. Simaudio je v ojačevalnik MOON 250i, tako kot pri vseh ostalih komponentah višjega cenovnega razreda, vgradil njihove lastne MOON bipolarne izhodne tranzistorje z izjemno linearnim ojačenjem za izboljšan nizkofrekvenčni odziv ter natančnejšo reprodukcijo. Rezultat takšne konstrukcije naprave in nabora elektronskih komponent je slišen nemudoma in kar je najpomembnejše, reprodukcija glasbe pri nizkih jakostih poslušanja je prav tako polna, kot pri višjih jakostih.

Ojačevalnik se na zadnji strani ponaša s petimi analognimi vhodi in pre-out izhodom kar omogoča priklop aktivne nizkotonske enote oz. dodatnega močnostnega ojačevalnika, Simlink vhodoma za komunikacijo med napravami MOON, vhod za dodatni IR sprejemnik, RS232 priključkom s katerim je možno napravo integrirati v sklop pametnega doma ter dvema paroma zvočniških terminalov.

Prednja stran ponuja nabor vhodov, gumb za vklop in izklop naprave, Spk off gumb, ki omogoča, da med poslušanjem slušalk izklopite zvočniške terminale in intimno poslušate le zvok iz slušalk, medtem ko gumb Mute v celoti izklopi zvok iz vseh izhodov. Poleg naštetih gumbov za preklop med funkcijami naprave in velikim vrtljivim gumbom za regulacijo izhodne jakosti, se na prednjem delu naprave skrivata še vhod za slušalke (6.3mm Stereo) in 3.5mm vhod za priročni priklop prenosnega predvajalnika z oznako MP in.

Stereo ojačevalnik Simaudio MOON 250i je ojačevalnik v katerega se nemudoma zaljubite. Čeprav cenovno pozicioniran med komponente ''komercialnega'' značaja se njegov karakter zvoka, uporabljene komponente in končni izdelek uvrščajo med komponente resnega Hi-Fi razreda, ki se spogleduje s t.i. High-Endom. Simaudio MOON 250i je primeren za vse, ki si želite komponento, zapakirano z ogromno inženirskega znanja, visoko mero zanesljivosti in reprodukcijo glasbe na najvišjem nivoju. Na voljo v trej barvah; črni, srebrni in črno-srebrni.

Komentar avtorja.
Avdio komponente MOON sem poznal že dolgo, ogledoval sem si jih na različnih sejmih, kjer je je podjetje Simaudio nastopalo z minimalističnim pristopom in izjemnim vtisom. Njihove predstavitvene sobe so bile venomer polne, predstavitve pa umirjenega značaja. Količina dinamike, prostor in detajli, ki so jih komponente MOON podajale so bile izjemne. Ojačevalnik MOON 250i je ojačevalnik, ki je od samega začetka na meni pustil največji pečat. Seveda, medtem ko njihov ''state-of-the-art'' 700i ponuja poslušalcu umirjenost dinamiko in popolno doživetje filharmonične dvorane daje mali 250i napram večjima bratoma 600i in 700i občutek izjemne živahnosti in želje po predvajanju vseh vrst glasbe. Njegova deklarirana moč 50W napram komercialnim proizvajalcem ojačevalnikov na papirju ne obeta veliko, vendar so podatki v celoti verodostojni, njegovih 5 W moči v A klasi pa poskrbi, da zvočniki prejmejo zadostno količino energije, da le-ti zaigrajo popolno tudi pri izjemno nizkih jakostih. Komu bi priporočal takšen ojačevalnik? Ojačevalnik je sam po sebi vsestranski. Primeren je za vse, ki glasbo poslušajo vsakodnevno in se ne obremenjujejo z naborom le-te medtem, ko si ob priložnosti privoščijo pravo avdiofilsko razvajanje. Morate ga preizkusiti. Velika verjetnost je, da bo to zadnji ojačevalnik, ki ga boste kupili.Komentiraj